Суд вчергове продовжив обов'язки «правій руці» Альперіна

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваного.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 1 січня дію обов'язків Олегу Себову, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційне бюро вважають «правою рукою» підозрюваного в організації махінацій на митниці бізнесмена Вадима Альперіна.

Таке рішення 1 листопада ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП клопотав про їх продовження на два місяці. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив. Так, він продовжив дію таких обов'язків Себова до 1 січня: не відлучатися з території України без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та утримуватися від спілкування зі свідками, експертами та іншими підозрюваними в цьому кримінальному провадженні.

Як відомо, суд заарештував «праву руку» Альперіна з альтернативою 18 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов із СІЗО. Тому на Себова поклали низку обов'язків.

Нагадаємо, за версією слідства, Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі. У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів.

Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. За даними слідства, митники отримували від 80 до 200 доларів за контейнер з тканинами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: