«Права рука» Альперіна вийшла із СІЗО

Читать на русском
Партнер одеського бізнесмена, якого підозрюють у махінаціях на митниці, сплатив 18 млн грн застави і вийшов із слідчого ізолятора.

Партнер і «права рука» одеського бізнесмена Вадима Альперіна Олег Себов, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до махінацій на митниці, вийшов із СІЗО під заставу.

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомило джерело в правоохоронних органах.

За його словами, за Себова ще у п'ятницю, 29 листопада внесли 18 млн грн застави і його звільнили із СІЗО того ж дня.

Як відомо, суд заарештував «праву руку» Альперіна з альтернативою 18 млн грн застави. Його підозрюють у причетності до махінацій на митниці, які організував його партнер. За версією слідства, Альперін створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю. Як встановили у НАБУ, фірми з орбіти Альперіна імпортували товари за підробленими документами (інвойсами), які робили в офісі одеського бізнесмена в бізнес-центрі «Сонячний» в Одесі.

У митних деклараціях компанії вказували занижену вартість товарів. Після чого митники відмовляли в цих деклараціях, оскільки вартість була вказана неправдива. Пізніше митники з порушеннями коригували вартість ввезених товарів, що ставало підставою для скасування таких дій фірмами через суд. Внаслідок цих дій товари ввозили до України за заниженою митною вартістю, а фірмам повертали фінансові гарантії, які вони перераховували митникам для ввезення товару. Такі дії організації нібито завдали державі 77,7 млн грн збитків.

Нагадаємо, самого Альперіна суд також заарештував. Альтернативою суддя визначив 70 млн грн застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: