Країни G20 затвердили мінімальний податок для великих корпорацій

Читать на русском
Лідери країн G20 схвалили міжнародну угоду, за якою податок на прибуток великого бізнесу становитиме не менше 15%.
Reuters

Лідери країн G20 схвалили міжнародну угоду, за якою податок на прибуток великого бізнесу становитиме не менше 15%.

Про це повідомляє агентство Reuters.

«Лідери 20 найбільших економік світу (G20) схвалять угоду Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) про введення глобального мінімального корпоративного податку у розмірі 15%», – йдеться в повідомленні.

Запропонована норма має набути чинності у 2023 році. Відомо, що вона встановлює мінімальну ставку в 15% на прибуток великого бізнесу, що збільшить додатковий прибуток для більшості урядів. Податок буде не там, де компанію зареєстровано, а там, де вона працює.

Саміт G20: що обговорювали і які рішення ухвалювали в 2008-2020 рокахСаміт G20 відбувся 21-22 листопада, його центральною темою стала пандемія коронавірусу. Раніше Велика двадцятка обговорювала світову кризу, тероризм і зміни клімату.

У жовтні 136 країн досягли угоди про мінімальне оподаткування глобальних корпорацій, включно з такими інтернет-гігантами, як Google, Amazon, Facebook, Microsoft або Apple, щоб їм було складніше ухилитись від оподаткування шляхом відкриття офісів у юрисдикціях з низькими податками.

Нагадаємо, ухвалення цієї глобальної податкової зміни ініціювала адміністрація президента США Джо Байдена. Таким чином США хочуть обмежити можливість транснаціональних концернів використовувати переваги податкових систем для збільшення своїх прибутків, особливо в період пандемії коронавірусу, яка послабила економіки в усьому світі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: