У G7 домовилися про податок для великих корпорацій

Читать на русском
Міністри фінансів країн Великої сімки у суботу, 5 червня, досягли згоди щодо майбутнього мінімального податку для великих корпорацій на рівні щонайменше 15 відсотків.
Укрінформ

Міністри фінансів країн Великої сімки у суботу, 5 червня, досягли згоди щодо майбутнього мінімального податку для великих корпорацій на рівні щонайменше 15 відсотків.

Про це пише Reuters.

Група семи великих розвинутих економік погодилася підтримати мінімальну глобальну корпоративну ставку не менше 15%, а компанії сплатити більше податку на ринках, де вони продають товари та послуги. Проте угода не чітко визначає, на який бізнес поширюватимуться правила, маючи на увазі лише найбільші та найвигідніші транснаціональні підприємства.

Податок на Google: як в Раді пропонують оподатковувати інтернет-гігантівЗаконопроєкт номер 4184 пропонує запровадити поняття електронні послуги і зобов'язати іноземні компанії, які надають такі послуги в Україні, платити податок.

«Багаті країни роками намагаються домовитись про спосіб отримання більших доходів від великих транснаціональних компаній, таких як Google, Amazon і Facebook, які часто заробляють прибуток у юрисдикціях, де вони платять мало або взагалі не сплачують податок», – йдеться у повідомленні.

Ухвалення цієї глобальної податкової зміни ініціювала адміністрація президента США Джо Байдена. Таким чином США хочуть обмежити можливість транснаціональних концернів використовувати переваги податкових систем для збільшення своїх прибутків, особливо в період пандемії коронавірусу, яка послабила економіки в усьому світі.

Нагадаємо, міністри закордонних справ держав «Великої сімки» за результатами зустрічі в Оттаві, заявили про готовність розширити санкції щодо Російської Федерації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: