Стартував процес реструктуризації боргів підприємств теплопостачання – Шмигаль

Читать на русском
Кабмін розпочав процес реструктуризації заборгованості підприємств теплопостачання. Це потрібно для їхньої безперебійної роботи та непідвищення тарифів.
facebook.com/dshmyhal

Кабінет міністрів розпочав процес реструктуризації заборгованості підприємств теплопостачання населення для забезпечення їхньої безперебійної роботи та непідвищення тарифів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook у неділю, 31 жовтня.

Нестача вугілля та проблеми з електроенергією: чи справді Україна опинилась на порозі енергетичної кризиЧи загрожує найближчим часом Україні енергетична криза і чи може від цього постраждати населення, читайте в матеріалі «Слово і діло».

За його словами, вказана реструктуризація передбачена меморандумом про непідвищення тарифів для населення.

«Для стабільного проходження опалювального сезону уряд розробив 5 кроків. Зокрема, ми уклали меморандум з головами міст та НАК «Нафтогазом», згідно з яким міська влада взяла на себе зобов'язання не підвищувати тарифи на гарячу воду та тепло. Зі свого боку, уряд уже розпочав процес реструктуризації заборгованості підприємств ТКЕ, як передбачено у меморандумі», - написав він.

Він зазначив, що Кабмін ухвалив усі необхідні рішення, щоб опалювальний сезон розпочався вчасно.

«За інформацією Мінрегіону, 77% житлового фонду в країні підключено до опалення. При цьому у п'яти регіонах цей показник становить 100%, ще 11 областей підключили понад 90% житлових будинків до тепла», - сказав він.

Він додав, що для 80% домогосподарств уряд знизив тариф на електроенергію до 1,44 грн. за кВт-год.

Нагадаємо, раніше Шмигаль заявив, що запасів газу вистачить до кінця опалювального сезону і тарифи не зростатимуть. При цьому він запропонував тепловикам альтернативу газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: