США почали перекидання винищувачів до кордонів Росії на випадок повномасштабної війни – ЗМІ

Читать на русском
Передбачається, що Росія вдарить великою кількістю балістичних і крилатих ракет по військових базах США на Алясці. Тому ВПС розосереджує літаки по невеликих аеродромах
Винищувач F-16Відкрите джерело

США в рамках підготовки до можливої повномасштабної війни з Росією почали перекидання і розосередження своїх бойових винищувачів F-22 і F-16 на авіабазах біля кордонів Росії.

Про це повідомляє журнал Forbes.

Військові навчання: у яких маневрах на території інших країн візьмуть участь ЗСУУкраїнські військові візьмуть участь у навчаннях на території Німеччини, Грузії, Угорщини, Литви, Данії, Польщі.

Автор матеріалу, журналіст Девід Екс, зазначає, що ВПС США впевнені в сценарії можливого початку війни. Передбачається, що Росія вдарить великою кількістю балістичних і крилатих ракет по військових базах США на Алясці. Тому ВПС розосереджує літаки по невеликих аеродромах, кожен з яких може прийняти кілька винищувачів. Так, два F - 16 були перекинуті з-під Фербенкса на авіабазу Ірексон на острові Шемья. Острів має площу в шість квадратних миль і розташований у 200 км від кордону з РФ. Це найближча наземна військова база США в цьому районі.

Винищувачі на цій авіабазі, на думку ВПС США, знаходяться в ідеальній позиції для перехоплення російських ударів по Алясці. Американські військові припускають, що у Росії не вистачить ракет, щоб накрити всі можливі місця, де можуть перебувати американські літаки. Також є надія, що деякі російські ракети та літаки можна буде перехопити та збити на підльоті до цілей.

Раніше в НАТО почалися військові навчання «Cтійкий полудень» (Steadfast Noon). У них бере участь 14 країн-членів Альянсу, а самі маневри присвячені відпрацюванням дій армій у разі початку ядерної війни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: