Україна перейменувала криголам, котрий був придбаний в Британії

Читать на русском
Цього року судно придбало Національний антарктичний центр МОН. На початку жовтня криголам зайшов до акваторії Одеського порту. Портом його приписки визначено Одесу.

Україна перейменувала криголам James Clark Ross, придбаний в Британії, який забезпечуватиме логістику для української антарктичної станції «Академік Вернадський». Нова назва судна – «Ноосфера».

Про це повідомляє сайт Офісу президента.

Цього року судно придбало Національний антарктичний центр МОН. На початку жовтня криголам зайшов до акваторії Одеського порту. Портом його приписки визначено Одесу.

Криголам оснащений океанографічним обладнанням, вісьмома спеціалізованими лабораторіями та пристроями для відбору будь-яких проб із глибини до 8 км.

«Тепер українським дослідникам буде доступно майже 90% дна Світового океану. Наявність такого судна, пристосованого до роботи в умовах низьких температур, дозволяє значно розширити діапазон наукових досліджень», - йдеться у повідомленні.

Після проходження всіх процедур та зміни назви судна на «Ноосферу» криголам вийде в океан вже цього року і візьме курс на Антарктиду у напрямку української полярної станції «Академік Вернадський».

Раніше повідомлялося, що Великобританія передасть Україні ракетну зброю і побудує їй флот.

Також нагадаємо, Україна планувала придбати криголам за п'ять мільйонів доларів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: