Російські хакери атакували у США Національну стрілецьку асоціацію – ЗМІ

Читать на русском
Хакери з угруповання Grief, яке пов’язують із Росією, атакували Національну стрілецьку асоціацію США.
Freepik

Хакери з угруповання Grief, яке пов’язують із Росією, атакували Національну стрілецьку асоціацію США.

Про це повідомляє американська телевізійна мережа NBC.

Під час хакерської атаки було застосовано вірус-вимагач. На своїх ресурсах хакери розмістили 13 файлів, що належать, за їх твердженням, НСА.

«Більшість вкрадених документів стосуються грантів, що фінансуються з бюджету стрілецької асоціації. Якщо запитуваний хакерами викуп не буде виплачений, кіберзлочинці погрожують опублікувати і інші вкрадені файли», – йдеться в повідомленні.

Битви хакерів: проти кого воюватимуть українські кібервійськаОсновним противником українських кібервійськ стануть російські війська інформаційних операцій, які вже мають послужний список.

В NBC. Стверджують, що хакери об'єдналися в угруповання Grief. Йдеться про колектив, що іменувався раніше Evil Corp, який американська влада пов'язує з Російською Федерацією і проти якого Мінфін США в 2019 році ввів санкції.

У пресслужбі НСА не прокоментували відомості про ймовірну кібератаку. Речник Національної стрілецької організації Ендрю Аруланандам заявив, що NRA «не обговорює питань, які стосуються її фізичної або електронної безпеки».

Нагадаємо, деякі з держав-членів ЄС стикнулися з кібератаками, які дістали загальну назву Ghostwriter, та пов'язують таку активність із російською державою. Хакери спрямували атаки проти багатьох членів Європарламенту, урядовців, політиків, представників медіа та громадянського суспільства країн ЄС. Вони отримали доступ до комп’ютерних систем й особистих акаунтів та викрали дані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: