Київ посилює карантин

Читать на русском
У Києві з понеділка, 1 листопада, посилюють карантинні обмеження. Мер Віталій Кличко розповів, які запровадять заборони.
Віталій Кличкоkyivcity.gov.ua

У Києві з наступного понеділка, 1 листопада, посилюють карантинні обмеження. У місті впроваджують нові заборони, а школярі поки що не повертаються за парти.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко на екстреному брифінгу у четвер, 28 жовтня.

Київ на порозі «червоної» зони карантину: якими можуть бути обмеженняКиїв може перейти до червоної зони карантину. Які обмеження діятимуть у такому разі, як працюватимуть транспорт та школи.

Мер зазначив, що поки що Київ не перейшов до «червоної» зони, проте епідеміологічні показники столиці вже відповідають «червоній» зоні карантину, тому Держкомісія з ТЕБ та НС має ухвалити відповідне рішення.

«Рішення про віднесення міста чи регіону ухвалює держкомісія. Ми звертаємося до уряду з проханням ухвалити таке рішення», - сказав він.

За словами Кличка, сьогодні через напружену ситуацію з COVID-19 місто ухвалило рішення суттєво посилити карантин з понеділка, 1 листопада.

Так, тільки з негативним ПЛР-тестом або COVID-сертифікатом зможуть працювати (і можно відвідувати):

  • заклади харчування
  • готелі
  • установи і заклади соціального захисту
  • спортзали та фітнес-центри
  • ЦНАПи, Управління праці та соцзахисту, Управління пенсійного фонду

Крім того, лише з COVID-сертифікатом або тестом можна буде:

  • Проводити масові заходи
  • Відвідувати торгово-розважальні центри

Зокрема, що стосується правил для відвідувачів ТРЦ:.

Діти до 18 років можуть зайти до торгового центру лише у супроводі дорослого. Але при цьому, у дорослого повинен бути сертифікат про вакцинацію (про дві дози) або негативний ПЛР-тест.

Громадський транспорт, за словами Кличка, не зупинятимуть, проте пасажирам потрібно мати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест.

«Громадський транспорт закривати ми не збираємось. Він працюватиме, але їздити в ньому повинні будуть пасажири, які мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевірятимуть документи не при вході в транспорт, а вибірково спеціальні групи правоохоронців», - розповів мер.

Школи. Як заявив Кличко, столичні школярі із понеділка за парти не повертаються. Після канікул з 1 листопада навчальний процес відновиться у дистанційному режимі. Це стосується всіх учнів: з 1 до 11 класу. У такому режимі школи працюватимуть для покращення епідситуації у Києві.

Це рішення місто ухвалило після консультацій з МОН та МОЗ.

Дитсадки у Києві продовжать працювати, але дотримуючись правил «червоної зони» - за умови вакцинації 100% персоналу закладів.

Нагадаємо, Київ із 23 жовтня закрив усі школи на канікули.

Раніше Кличко вже анонсував, що Київ невдовзі потрапить до червоної зони. Рішення місцевої спецкомісії оголосять у п'ятницю, 29 жовтня.

«Слово і справа» пропонує подивитися, якими можуть бути обмеження у столиці у разі посилення карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: