Україна дала Молдові газ у борг

Читать на русском
Україна надала в борг природний газ для балансування газотранспортної системи Молдови. Республіка зможе використовувати його до 31 жовтня 2021 року.
Фото з відкритих джерел.

Україна надала в борг природний газ для балансування газотранспортної системи Молдови. Республіка зможе використовувати його до 31 жовтня 2021 року.

«Компанія ТОВ «Молдоватрансгаз» глибоко вдячна за участь, щедрість і підтримку з боку України та Румунії», - повідомляє ТОВ «Молдоватрансгаз» в Facebook.

Реверс газу в Україну: скільки газу та через які точки ГТС надходитьЧерез які точки газотранспортної системи відбувається реверс газу в Україну – на інфографіці.

У компанії заявили, що цей борг буде повернуто, коли в Республіці Молдова буде необхідна кількість газу для забезпечення безперервної передачі і обсяги для внутрішнього споживання.

Нагадаємо, Молдовський державний холдинг Energocom уклав контракт на пробне постачання газу з нідерландською компанією Vitol.

До цього влада Молдови вперше в історії закупила газ не в Росії - державний концерн Energocom підписав контракт з польською компанією PGNIG.

У відповідь «Газпром» пригрозив припинити постачання газу до Молдови. Російський монополіст вимагає від молдовської сторони погасити борги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: