У Єгипті оголосили конкурс на назву нової столиці

Читать на русском
У Єгипті обирають назву для нової столиці країни, а також її логотип, гасло та візуальну айдентику.
Ілюстративне фото, ймовірний вигляд нової столиці.Khaled Elfiqi/EPA

У Єгипті обирають назву для нової столиці країни, а також її логотип, гасло та візуальну айдентику.

Як пише Ahram, пропозиції прийматимуть до 18 листопада.

Відпустка-2021: які країни можуть відвідати українціКраїни, відкриті для українських туристів влітку 2021 року. Список і умови відвідування – на інфографіці.

Відомо, що нову столицю Єгипту почали будувати у 2015 році за 50 кілометрів на схід від Каїра, в якому вже проживає 22 мільйони людей.

Нове місто займатиме площу понад 700 кв. км і буде розраховане на населення майже 6,5 мільйона. На початковому етапі вартість реалізації проекту оцінювалася у $45 млрд.

До нової столиці переведуть головні держустанови, серед яких парламент, уряд, міністерства, а також збудують житлові приміщення, необхідну інфраструктуру.

Згідно з концепцією, у новій адміністративній столиці Єгипту будуть використовувати високі технології. Для мешканців міста створять єдиний мобільний додаток, за допомогою якого вони зможуть оплачувати рахунки за комунальні послуги, повідомляти про скарги та проблеми в різні служби.

На дорогах міста встановлять постійне відеоспостереження для відстеження скупчення людей та пробок на дорогах, виявлення випадків крадіжок, спостереження за підозрілими особами.

Нагадаємо, у Єгипті хочуть ввести опцію платної вакцинації для українських туристів.

Раніше ми писали, що на сайті Київської міської ради з’явилася петиція про звернення до Верховної ради з проханням перенести столицю України з Києва до іншого населеного пункту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: