У крові вбитого польськими поліцейськими українця не знайшли наркотиків – ЗМІ

Читать на русском
Інформація про це буде офіційно опублікована наступного тижня, після того, як опрацюють остаточний рапорт про причини смерті Никифоренка
Дмитро НикифоренкоВідкрите джерело

Токсикологічна експертиза не знайшла жодних слідів наркотиків у крові українця Дмитра Никифоренка, якого вбили польські поліцейські після затримання у Вроцлаві.

Про це повідомляє польське видання Gazeta Wyborcza з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах Польщі.

Попри те, що підозрювані у вбивстві поліцейські та співробітники витверезника у Вроцлаві, де до смерті забили українця, заявляли раніше, що 25-річний Никифоренко неадекватно поводився і міг перебувати під дією наркотиків, експертиза не виявила жодних слідів наркотичних речовин в його крові.

Інформація про це буде офіційно опублікована наступного тижня, після того, як опрацюють остаточний рапорт про причини смерті Никифоренка.

При цьому, зазначає видання, з невідомої причини справу про загибель українця за рішенням Національної прокуратури Польщі вилучено з ведення Окружної прокуратури міста Свідниця і передано в регіональну прокуратуру в Щецині, що на північному заході Польщі. Це здивувало захисників сім'ї Никифоренка - юристи заявили, що ніяких претензій до слідства, проведеного співробітниками Окружної прокуратури у Свидниці у справі Никифоренко, не було.

Нагадаємо, що 2 вересня стало відомо, що у Вроцлаві був убитий український заробітчанин Дмитро Никифоренко. Його забили до смерті польські поліцейські нібито при спробі надання їм опору. При цьому свідчення з камер відеоспостереження - не на користь поліції: на відео видно, як Никифоренка б'ють і катують у вроцлавському витверезнику. Про те ж повідомляють польські ЗМІ: до українця безпідставно застосували газ, закували його в наручники, били та душили.

Українець помер через побиття і тортури ще 30 липня, проте до початку вересня польські правоохоронці приховували обставини його загибелі. Після того як було оприлюднено інформацію про справжні причини смерті Никифоренка, інцидент викликав масштабний суспільний резонанс, в першу чергу, серед українських заробітчан.

МЗС України та польські правоохоронні органи співпрацюють у розслідуванні інциденту. Одна з версій - перевищення своїх повноважень поліцейськими у Вроцлаві.

З п'яти поліцейських, причетних до цієї справи, двох вже звільнено, ще одного звільняють, а інших відсторонили від служби.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: