Польська прокуратура затримала вісім осіб у справі про вбивство українця поліцейськими

Читать на русском
Поки всі затримані залишаються в поліції - їх затримали на 48 годин. Пізніше суд прийме рішення про встановлення ним запобіжного заходу
Ілюстративне фотоФото inPoland

У Польщі Окружна прокуратура міста Щецин затримала вісім осіб, які причетні до вбивства поліцейськими 30 липня у Вроцлаві 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка. Четверо з них були затримані вранці 7 жовтня. Наразі із затриманими проводяться слідчі дії.

Про це повідомила прокурор Окружної прокуратури в Щецині Ева Обарек у коментарі Укрінформу.

«На даний момент можу підтвердити, що за наказом Окружної прокуратури в Щецині у справі громадянина України затримано вісім осіб. Четверо із затриманих на час трагічної події були поліцейськими» - сказала вона.

Обарек додала, що поки всі затримані залишаються в поліції - їх затримали на 48 годин. Пізніше суд прийме рішення про встановлення ним запобіжного заходу. Хоча прокурор відмовилася розголошувати імена і посади чотирьох затриманих поляків, польські ЗМІ вже встановили, що ними стали лікар і три співробітники вроцлавського витверезника, куди загиблого Дмитра доставили після затримання. Двоє з цих людей вже звільнені.

Нагадаємо, що 2 вересня стало відомо, що ще 30 липня у Вроцлаві був убитий український заробітчанин Дмитро Никифоренко. Його забили до смерті польські поліцейські нібито при спробі надання їм опору. При цьому свідчення з камер відеоспостереження - не на користь поліції: на відео видно, як Никифоренка б'ють і катують у Вроцлавському витверезнику. Про те ж повідомляють польські ЗМІ: до українця безпідставно застосували газ, закували його в наручники, били та душили.

З п'яти поліцейських, причетних до цієї справи, двоє вже звільнені, ще одного звільняють, а інших відсторонили від служби. Токсикологічна експертиза не знайшла жодних слідів наркотиків у крові українця.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: