У польському Вроцлаві звільнили поліцейських, які підозрюються в загибелі українця

Читать на русском
В цілому, фігурантами справи про смерть Никифоренка стали п'ять співробітників вроцлавської поліції. Двоє звільнені, двоє відсторонені від служби, третього незабаром звільнять
Ілюстративне фотоGazeta.pl

У Польщі, в поліції Нижньосілезького воєводства прийнято рішення звільнити зі служби другого поліцейського, який фігурує у справі про загибель від побоїв 25-річного українця Дмитра Никифоренка. українець помер у вроцлавському витверезнику наприкінці липня цього року після того, як був дуже жорстко затриманий поліцейськими.

Про це свідчить офіційне повідомлення поліції Нижньосілезького воєводства.

Своє рішення комендант поліції воєводства обґрунтував сумнівами в тому, що цей офіцер відповідає вимогам закону про поліцію. Також є думка, що поліцейський порушив свій обов'язок, оскільки не відреагував на незаконне застосування сили своїми колегами.

Як повідомляє «Європейська правда», ще одного ймовірного винуватця загибелі українця було звільнено зі служби 10 вересня. Йому пред'явили дисциплінарні звинувачення, серед іншого, в незаконному застосуванні заходів прямого примусу у вигляді фізичної сили та кийків.

В цілому, фігурантами справи про смерть Никифоренка стали п'ять співробітників вроцлавської поліції. Двоє звільнені, двоє відсторонені від служби, третього незабаром звільнять. При цьому триває дисциплінарне провадження, а в поліції зазначили, що польська прокуратура продовжує розслідування загибелі українця.

Нагадаємо, що 2 вересня стало відомо, що у Вроцлаві був убитий український заробітчанин Дмитро Никифоренко. Його забили до смерті польські поліцейські нібито при спробі надання їм опору. При цьому свідчення з камер відеоспостереження - не на користь поліції: на відео видно, як Никифоренка б'ють і катують у вроцлавському витверезнику. Про те ж повідомляють польські ЗМІ: до українця безпідставно застосували газ, закували його в наручники, били та душили.

Українець помер через побиття і тортури ще 30 липня, проте до початку вересня польські правоохоронці приховували обставини його загибелі. Після того як було оприлюднено інформацію про справжні причини смерті Никифоренка, інцидент викликав масштабний суспільний резонанс, в першу чергу, серед українських заробітчан.

МЗС України та польські правоохоронні органи співпрацюють у розслідуванні інциденту. Одна з версій - перевищення своїх повноважень поліцейськими у Вроцлаві.

Також у польському місті Вроцлав, де місцеві поліцейські вбили українського заробітчанина Дмитра Никифоренка, пройшла акція українців проти поліцейського свавілля.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: