У Китаї можуть прийняти стратегію превентивного ядерного удару по США

Читать на русском
Китайський дипломат зазначив, що Пекін повинен відмовитися від політики незастосування ядерної зброї першим
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Колишній посол Китаю в ООН Ша Цзукан заявив, що Китай повинен переглянути свою ядерну стратегію. Він вважає, що на тлі зростання присутності США в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Китай повинен прийняти стратегію можливості превентивного ядерного удару по США.

Про це повідомила британська газета Daily Mail.

Китайський дипломат зазначив, що Пекін повинен відмовитися від політики незастосування ядерної зброї першим, щоб чинити опір новим альянсам, які формуються в регіоні. Ядерна стратегія Китаю родом з 1960-х років, вона давала йому моральну перевагу, але в нинішніх умовах вона неприйнятна, поки Китай і США не домовляться про ядерний ненапад.

Видання зазначає, що китайський дипломат зробив цю заяву після того, як був створений союз AUKUS.

Нагадаємо, що 16 вересня США, Великобританія та Австралія, оголосили про формування нового партнерства у сфері безпеки. Союз отримав назву AUKUS.

При цьому створення Союзу виявилося пов'язане з великим скандалом. Австралія розірвала контракт з французькою компанією на підводні човни вартістю 66 мільярдів доларів. Франція обурилася, відкликала своїх послів із США та Австралії, при цьому Париж заявив про кризу у відносинах з Вашингтоном.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: