Спецпрокуратура порушила справу за фактом самогубства у «Десні»

Читать на русском
Спецпрокуратура порушила кримінальне провадження з позначкою самогубство за фактом загибелі військового строкової служби в навчальному центрі Десна.
Фото з відкритих джерел.

Деснянська спецпрокуратура Центрального регіону порушила кримінальне провадження з позначкою «самогубство» за фактом загибелі військового строкової служби в навчальному центрі «Десна».

Також слідством розглядаються інші версії, в тому числі - умисне вбивство, доведення до самогубства і порушення правил поводження зі зброєю, інформує спецпрокуратура.

Найрезонансніші випадки самогубств українських чиновниківВ Україні за січень-березень 2015 року вкоротили собі віку відразу шість колишніх високопоставлених чиновників.

На місце події виїхали керівник Деснянської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону Олексій Литвиненко, слідчо-оперативна група відділення поліції №1 Чернігівського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській обл., представники військової служби правопорядку та військової контррозвідки.

Попередньо встановлено, що солдат-строковик, перебуваючи в караулі, зробив кілька пострілів з автомата АК-74, заподіявши собі тілесні ушкодження. Від отриманих травм потерпілий загинув на місці.

Проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, спрямовані на уточнення всіх обставин трагічної події. Розслідування загибелі військовослужбовця здійснюється слідчими відділення поліції №1 Чернігівського районного відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

Нагадаємо, у навчальному центрі «Десна» Збройних сил України застрелився військовослужбовець строкової служби. Йому залишався один місяць до демобілізації.

Це не перший випадок самогубства військовослужбовця у «Десні». 2 квітня 2021 року один з військовослужбовців контрактної служби застрелився в навчальному центрі. Він прибув на навчання за місяць до загибелі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: