Напад на прикордонників: завершено розслідування стосовно другого СБУшника

Читать на русском
ДБР завершило досудове розслідування відносно заступника начальника районного відділу СБУ в Сумській області, якого підозрюють у нападі на прикордонників в Сумах.
фото Цензор.НЕТ

Слідчі ДБР завершили досудове розслідування стосовно заступника начальника районного відділу СБУ в Сумській області, якого підозрюють у нападі на прикордонників в Сумах разом зі своїм колегою.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

До нападу на прикордонників виявилися причетні співробітники СБУСлужба безпеки заявила, що до нападу на прикордонників у Сумській області причетні її співробітники. Зараз вони під слідством.

Слідство встановило, що під час відпочинку на озері співробітники Служби вирішили напасти на прикордонників і заволодіти їх зброєю і боєприпасами.

«Вночі 18 липня 2021 року вони несподівано напали на прикордонників, що в той час охороняли державний кордон, заблокували службовий автомобіль останніх. Подолавши опір прикордонників нападники почали наносити їм численні удари в різні частини тіла. Після того заволоділи двома автоматами АКС-74, бойовими патронами до них і швидко покинули місце злочину», - йдеться в повідомленні.

Слідчі ДБР затримали двох співробітників СБУ і повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 262, ч. 2 ст. 345 КК України. Один із співробітників СБУ повністю визнав свою провину. Між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості, яку направлено до суду з обвинувальним актом.

Вироком Краснопільського райсуду Сумської області співробітник СБУ визнаний винним і йому призначено міру покарання у вигляді 5 років позбавлення волі (з випробувальним терміном 3 роки), позбавлення військового звання лейтенанта і позбавлення права займати посади у правоохоронних органах України.

Щодо іншого нападника досудове розслідування також закінчене.

Зараз відкриті матеріали кримінального провадження для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде направлений до суду, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у липні суд відпустив СБУшників під домашній арешт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: