Справа екснардепа Скуратовського: САП оскаржила звільнення свідка від відповідальності

Читать на русском
Столичний апеляційний суд розгляне скаргу антикорупційного прокурора на рішення суду про звільнення свідка від відповідальності.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала скаргу на рішення суду про звільнення від відповідальності директора приватного підприємства «Грін-Грей» Олександра Панченка, який відмовився свідчити у справі колишнього народного депутата від Радикальної партії Сергія Скуратовського.

Про це йдеться в рішенні Київського апеляційного суду від 13 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідували кримінальне провадження за фактом недостовірного декларування екснардепом Скуратовським. Зокрема, у справі досліджувалися питання оренди приміщень Скуратовським у ПП «Грін-Грей» і володіння його дружиною фірмою ПП «Грін-Грей».

Тож НАБУ викликало на допит директора ПП «Грін-Грей» Панченка для з'ясування цих обставин, але він відмовився від дачі показань на підставі ст. 63 Конституції України, яка дозволяє не давати показань у разі, якщо відомості стосуються близьких родичів. Тому НАБУ і САП повідомили Панченку про підозру за ст. 385 ККУ, тобто у відмові свідка від давання показань.

Втім Солом'янський суд звільнив його від відповідальності у зв'язку із зміною обстановки. Зокрема, йшлося про те, що Конституційний суд скасував відповідальність за недостовірне декларування. Через це справу екснардепа Скуратовського закрили.

Втім САП подала скаргу на рішення Солом'янського суду. Київський апеляційну суд відкрив за нею провадження і призначив засідання на 16 листопада.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Скуратовському у недостовірному декларуванні за 2016-2018 роки. Вже 18 вересня органи правопорядку вручили екснардепу документ особисто. За версією слідства, екснардеп нібито не задекларував частки в трьох фірмах у розмірі 24 млн грн, користування автівкою Mercedes-Benz S450 і нежитлове приміщення вартістю в 1,5 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: