Справа екснардепа Скуратовського: свідка звільнили від відповідальності

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув і задовольнив клопотання адвоката обвинуваченого про закриття кримінального провадження.
Сергій Скуратовський

Суд звільнив від відповідальності директора приватного підприємства «Грін-Грей» Олександра Панченка, який відмовився свідчити у справі колишнього народного депутата від Радикальної партії Сергія Скуратовського.

Таке рішення 12 серпня ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ада Педенко, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідували кримінальне провадження за фактом недостовірного декларування екснардепом Скуратовським. Зокрема, у справі досліджувалися питання оренди приміщень Скуратовським у ПП «Грін-Грей» і володіння його дружиною фірмою ПП «Грін-Грей».

Тож НАБУ викликало на допит директора ПП «Грін-Грей» Панченка для з'ясування цих обставин, але він відмовився від дачі показань на підставі ст. 63 Конституції України, яка дозволяє не давати показань у разі, якщо відомості стосуються близьких родичів. Тому НАБУ і САП повідомили Панченку про підозру за ст. 385 ККУ, тобто у відмові свідка від давання показань.

Втім Солом'янський суд звільнили його від відповідальності у зв'язку із зміною обстановки. Зокрема, йшлося про те, що Конституційний суд скасував відповідальність за недостовірне декларування. Через це справу екснардепа Скуратовського закрили.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру Скуратовському у недостовірному декларуванні за 2016-2018 роки. Вже 18 вересня органи правопорядку вручили екснардепу документ особисто. За версією слідства, екснардеп нібито не задекларував частки в трьох фірмах у розмірі 24 млн грн, користування автівкою Mercedes-Benz S450 і нежитлове приміщення вартістю в 1,5 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: