У США затримали рекордну кількість нелегалів за 35 років – ЗМІ

Читать на русском
У Сполучених Штатах затримали понад 1,7 мільйона мігрантів на кордоні з Мексикою протягом 2021 фінансового року, який закінчився у вересні.
Фото DW

У Сполучених Штатах затримали понад 1,7 мільйона мігрантів на кордоні з Мексикою протягом 2021 фінансового року, який закінчився у вересні.

Про це повідомляє The Washington Post.

Найбільше нелегалів прибувають на територію Сполучених Штатів з Мексики. Тільки в 2021 році прикордонники арештували більш як 608 тисяч мексиканців. Крім цього, у США фіксують нелегалів з Гаїті, Венесуели, Еквадору, Куби, Бразилії (367 тисяч затриманих). Також було арештовано 309 тисяч мігрантів з Гондурасу, 279 тисяч із Гватемали та 96 тисяч із Сальвадору.

Нелегальних мігрантів побільшало через кілька місяців після вступу на посаду президента Джо Байдена.

Відомо, що 61% від усіх затриманих були вислані з США. Показник кількості нелегальних мігрантів є рекордним з 1986 року.

Нагадаємо, режим Лукашенка спровокував міграційну кризу на кордонах Білорусі з Литвою, Латвією та Польщею. Мігранти з Іраку, Сирії та низки африканських країн масово прибували в Білорусь, а прикордонна служба цієї держави доправляла їх до кордонів ЄС.

У Німеччині почалося розслідування причетності Олександра Лукашенка до масового напливу нелегалів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: