У Росії відреагували на рішення Держдепу про візи для росіян

Читать на русском
Прессекретар Міністерства закордонних справ Росії відреагувала на рішення Держдепу США про віднесення росіян до безпритульних національностей.
Фото DW

Прессекретар Міністерства закордонних справ Росії відреагувала на рішення Держдепу США про віднесення росіян до «безпритульних національностей».

Марія Захарова у Telegram-каналі заявила, що США перетворили процедуру в пекло для громадян Росії.

Вона звинуватила американських дипломатів у тому, що вони роками руйнували не ними створену систему надання консульських послуг в Росії.

«Вони перетворили банальну для 21 століття технічну процедуру на справжнє пекло, в основі якого - знущання на межі садизму... Це удар по сім'ям і родичам... Завдано удару по спорту, по науці і багато чому іншому», – йдеться в повідомленні.

Небажані особи: з яких країн висилали російських дипломатівРосійських дипломатів за останні роки висилали практично з усіх країн Європи, а також з США та Канади. Найчастіше за шпигунство.

Нагадаємо, Держдеп вніс росіян, які хочуть оформити візу в США, в категорію громадян «бездомних національностей». Зазначається, що цей статус отримують громадяни тих країн, в яких у Сполучених Штатів немає консульського представництва.

Додамо, весною 2021 року Росія віднесла США до списку «недружніх країн» і обмежила роботу американських консульств. Після цього, Євросоюз розкритикував список «недружніх країн» РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: