РНБО розробила глосарій, як правильно називати агресію РФ, окупацію та бойовиків

Читать на русском
РНБО розробило словник назв через тимчасову окупацію РФ Криму, міста Севастополь і окремих районів Донецької та Луганської областей.
Фото з відкритих джерел.

Апарат РНБО розробив словник (глосарій), рекомендованих назв через тимчасову окупацію Російською Федерацією АР Крим, міста Севастополь і окремих районів Донецької та Луганської областей.

«Для протидії російським агресивним зовнішньополітичним інформаційним стратегіям Апаратом РНБО України у співпраці з Національною академією наук України із залученням профільних органів державної влади розроблено «Глосарій назв, термінів та словосполучень, які рекомендовано використовувати у зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією Автономної Республіки Крим, м. Севастополь і окремих районів Донецької та Луганської областей», - сказано у повідомленні відомства.

Російський Косяк: як Кремль видав свою участь у війні на Донбасі і що з цього вийшлоПриводом для нового скандалу між Україною і Російською Федерацією стало затримання Андрія Косяка.

Словник містить п'ять розділів:

  • загальна термінологія;
  • тимчасово окуповані Автономна Республіка Крим та м. Севастополь;
  • АТО/ООС в ОРДЛО;
  • термінологія, пов’язана з пропагандою та політикою історичної пам’яті;
  • термінологія щодо іноземних країн.

    У переліку термінів ти висловів подано фейкові варіанти та їхні правильні відповідники (для деяких запропоновано 2 варіанти).

Глосарій рекомендовано для використання органами державної влади та місцевого самоврядування, дипломатичними представництвами України, засобами масової інформації, організаціями громадського сектору.

Нагадаємо, у Росії офіційно визнали участь громадян РФ у збройному конфлікті на Донбасі.

Також ми писали, що Росія на засіданні Тристоронньої контактної групи визнала себе стороною конфлікту на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: