Підтверджена загибель 17 співробітників порохового заводу в Росії при вибуху

Читать на русском
Передбачається, що причиною вибуху стала помилка в технологічному процесі виробництва. В результаті постраждала майже вся чергова зміна
Фото з місця подійФото ТАСС

У Росії в Рязанській області сталися вибух і пожежа на пороховому заводі «Еластик». В результаті загинула або була поранена майже вся чергова зміна заводу. Офіційно повідомили про вже 17 загиблих працівників заводу. Також повідомили причину інциденту.

Про це повідомляє ТАСС.

Передбачається, що причиною вибуху стала помилка в технологічному процесі виробництва. У технологічному цеху запалав порох і викликав вибух.

«В ході вивчення причин вибуху було попередньо встановлено, що в конвеєрній стрічці з відвантаження пороху сталося замикання. Воно призвело до загоряння і майже моментальної детонації» - повідомляє агентство з посиланням на компетентні органи.

Нагадаємо, раніше в Західному Сибіру на території одного з підприємств російського газового монополіста «Газпром» прогримів потужний вибух. Через інцидент під загрозою видобуток газу в регіоні, також різко впала кількість «блакитного палива», яке йде в Європу.

Незадовго до цього, в Білорусі сталася пожежа на заводі «Нафтан» через витік палива. Вогонь досягав висоти 3 метрів. Підрозділам МНС вдалося локалізувати пожежу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: