У NASA назвали дату польоту до орбіти Місяця

Читать на русском
Перший непілотований випробувальний політ ракети-носія Space Launch System (SLS) і космічного корабля Orion до орбіти Місяця в рамках програми Артеміда запланований на лютий 2022 року.

Перший непілотований випробувальний політ ракети-носія Space Launch System (SLS) і космічного корабля Orion до орбіти Місяця в рамках програми «Артеміда» запланований на лютий 2022 року.

Про це розповів керівник програми Artemis, представник NASA Майк Сарафіна.

Кабмін схвалив космічну програму України: подробиціВиконання програми дасть змогу забезпечити зокрема дослідження Місяця, розширити співпрацю з Європейським космічним агентством з метою набуття членства України в цій організації.

«Що стосується пускового вікна, ми плануємо вікно тривалістю близько 15 днів в лютому. У разі запуску ракети в першій половині цього періоду, місія буде вважатися так званої тривалою місією. Вона триватиме близько шести тижнів, протягом яких корабель проведе більше часу на ретроградній орбіті, щоб підготуватися до наступних зниження і приводнення», – сказав Сарафіна.

Він додав, що в разі запуску ракети в другій половині відведеного періоду, місія буде вважатися короткою і триватиме чотири тижні.

Раніше Кабмін схвалив проєкт Державної космічної програми України на 2021-2025 роки.

Нагадаємо, що український прапор буде відправлений на Місяць. Місія намічена на весну 2022 року. Разом з прапором на Місяць відправиться обладнання для дослідження ґрунту, випробування технології відбору зразків, збору інформації про теплові властивості та магнітне поле.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: