Дрон NASA здійснив 13-й політ на Марсі

Читать на русском
Вертоліт-дрон Ingenuity, який прибув на Марс разом з марсоходом Perseverance, здійснив ще один успішний автономний політ.
twitter.com/NASAJPL

Вертоліт-дрон Ingenuity, який прибув на Марс разом з марсоходом Perseverance, здійснив ще один успішний автономний політ.

Про це повідомила Лабораторія реактивного руху NASA.

Українсько-американська компанія запустила ракету в космосУкраїнсько-американська приватна компанія Firefly Aerospace вперше запустила космічну ракету. На відео видно, як вона злітає.

«Ingenuity здійснив свій 13-й успішний політ на Марсі. Він літав зі швидкістю 3,3 метри в секунду, роблячи знімки південно-східної частини регіону Південна Сейта. Повітряне обстеження продовжує допомагати планування (маршруту марсохода) Perseverance», - йдеться в повідомленні.

Політ почався у суботу о 17:08 за часом Західного узбережжя США. Цього разу вертоліт-дрон здійснив політ на більш низькій висоті - 8 метрів у порівнянні з 10 метрами в ході 12-ї місії.

Дальність польоту склала 210 метрів в порівнянні з 450 метрами в ході 12-го польоту. Швидкість також була знижена з 4,3 до 3,3 метрів в секунду в порівнянні з попередньою місією. Тривалість склала 161 секунду. Було зроблено 10 фотографій місцевості, які були передані марсоходу, а потім ретранслювали на Землю.

Нагадаємо, раніше вертоліт NASA пролетів рекордну відстань на Марсі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: