Рада суддів розпочала засідання щодо включення кандидатів до Етичної ради

Читать на русском
У Києві в суботу, 23 жовтня, проходить засідання Ради суддів України, на якому розглядаються пропозиції щодо кандидатів до складу Етичної ради.
facebook.com/judiciarypressoffice

У Києві в суботу, 23 жовтня, проходить засідання Ради суддів України, на якому розглядаються пропозиції щодо кандидатів до складу Етичної ради за квотою Ради суддів.

Про це повідомляється на сторінці пресслужби Ради суддів України у Facebook.

Блокування судової реформи: чи справді рішення Ради суддів загрожує системіЧи може судова реформа опинитися під загрозою після необрання членів Етичної ради, читайте у матеріалі Слово і діло.

За інформацією пресслужби, до Ради суддів надійшли документи від таких кандидатів: судді Верховного суду в Касаційному господарському суді Анни Вронської, судді Верховного суду в Касаційному кримінальному суді Льва Кишакевича, судді Вищого господарського суду Олександра Короткевича, судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Віктора Панкулича, судді Східного апеляційного господарського суду у відставці Володимира Сіверіна, судді Північного апеляційного господарського суду Сергія Сотникова, судді Київського апеляційного суду Юрія Трясуна, судді Верховного суду в Касаційному адміністративному суді Тетяни Чумаченко.

«На засіданні присутні 28 членів Ради суддів України, шість кандидатів до Етичної ради присутні в залі. Володимир Сіверін і Тетяна Чумаченко представлятимуть себе через відеоконференцію», - уточнили сьогодні в суді.

Нагадаємо, на засіданні 13 вересня члени Ради суддів відмовилися делегувати своїх представників до Етичної ради, яка повинна перевіряти на доброчесність кандидатів та членів Вищої ради правосуддя (ВРП).

У відповідь на це президент України Володимир Зеленський заявив, що не допустить блокування судової реформи.

Наприкінці вересня Венеціанська комісія звернулася до України через судову реформу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: