На довибори у Раду акредитували понад 30 міжнародних спостерігачів

Читать на русском
ЦВК акредитувала 35 спостерігачів від міжнародних організацій на проміжних виборах народних депутатів в округах №184 (Херсонська область) і №197 (Черкаська область) 31 жовтня.
Фото Слово і діло

ЦВК акредитувала 35 спостерігачів від міжнародних організацій на проміжних виборах народних депутатів і місцевих виборах в одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область) і №197 (Черкаська область) 31 жовтня.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК у п'ятницю, 22 жовтня, передає Укрінформ з посиланням на пресреліз комісії.

Цифровізація довіри: чи готові українці до виборів онлайнЗа яких умов онлайн-голосування зможе стати ефективним елементом виборчої реформи, і чи не призведе прискорене запровадження такої системи більше негативу, аніж позитиву для демократичних процесів ‒ аналізував політолог Олександр Радчук.

«Комісія розглянула відповідні звернення міжнародних організацій і акредитувала 35 офіційних спостерігачів на проміжних виборах народних депутатів України та місцевих виборах», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, акредитовані:

  • 23 офіційних спостерігача від Національного демократичного інституту міжнародних відносин;
  • 2 - від Міжнародного фонду за краще управління;
  • 7 - від Комітету «За відкриту демократію» на позачергових місцевих виборах 31 жовтня 2021 роки;
  • 3 - від Міжнародної неурядової організації «Координаційна ресурсний центр» на повторних місцевих виборах 7, 14, 21 листопада та 5 12 грудня 2021 року.

Нагадаємо, ЦВК призначила на неділю, 31 жовтня, проміжні вибори народних депутатів у одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область) і №197 (Черкаська область).

1 вересня в цих округах почався виборчий процес. 2 жовтня ЦВК завершила реєстрацію кандидатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: