Зеленський закликав світову спільноту відновити безпеку в Чорному морі

Читать на русском
Глава держави Володимир Зеленський акцентував увагу на важливості відновлення безпеки в Чорному морі та на поверненні Кримського півострова.

Глава держави Володимир Зеленський акцентував увагу на важливості відновлення безпеки в Чорному морі та на поверненні Кримського півострову.

За словами гаранта, вони не належать одній особі, а півострів є міжнародно-визнаною територією і кордоном країни, повідомляє пресслужба ОПУ.

«Вкотре разом із нашими друзями - міжнародними партнерами ми вказали, що Чорне море і наш український півострів Крим - це не власність однієї особи. Це міжнародно визнані території і кордони нашої незалежної України», - заявив Зеленський.

Нечемний COVID: коронавірус окуповує КримСитуація із захворюваністю на коронавірус в окупованому Росією Криму погіршується з кожним днем.

Як зазначив президент, сьогодні відновлення безпеки в Чорному і Азовському морях має стати пріоритетним завданням для світової спільноти.

«Повернення Чорного і Азовського морів до простору міжнародного морського права та відновлення безпеки судноплавства має стати пріоритетом світової спільноти», - підкреслив президент.

Зеленський зазначив, що під час навчань, прикордонники з підрозділами НАТО і ЗСУ виконують завдання злагоджено і на одному рівні з кращими прикордонниками і військовими усього світу. Як підтвердження, президент згадав навчання «Сі Бриз», «Козацька булава», «Швидкий тризуб» і «Об'єднані зусилля».

Раніше в США засудили російський перепис населення в окупованому Криму.

Також нагадаємо, Україна ввела нові санкції через вибори в Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: