МЗС вимагає звільнити засудженого у Криму за «шпигунство» українця

Читать на русском
Міністерство закордонних справ висловлює протест у зв’язку з засудженням громадянина України Костянтина Ширінга до 12 років позбавлення волі та вимагає негайно звільнити його.
mfa.gov.ua

Міністерство закордонних справ висловлює протест у зв’язку з засудженням громадянина України Костянтина Ширінга до 12 років позбавлення волі та вимагає негайно звільнити його.

Про це йдеться у заяві міністерства.

У відомстві зазначають, що розглядають справу, як політично вмотивовану. Та вважають такі дії черговим прикладом зловживання Росією примусовим нав’язуванням громадянства РФ населенню тимчасово окупованого Криму.

«Вимагаємо від Російської Федерації скасувати рішення «суду» і негайного звільнити громадянина України Костянтина Ширінга, а також усіх незаконно утримуваних нею українських громадян», – йдеться в повідомленні.

Переслідування кримських татар: скільки політв’язнів з’явилося за період окупаціїСкільки політв’язнів з’явилося за період окупації в Криму та якими були найгучніші переслідування кримських татар, дивіться на інфографіці Слово і діло.

У міністерстві також закликали міжнародне співтовариство засудити застосування Росією практики системних політичних репресій проти громадян України в тимчасово окупованому Криму та посилити політико-дипломатичний тиск на Росію.

Нагадаємо, Верховний суд Криму засудив українця Костянтина Ширінга до 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Чоловіка звинуватили у шпигунстві. Омбудсмен Людмила Денісова зазначає, що кримінальну справу було сфабриковано.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: