Кабмін схвалив дипломатичний безвіз із Саудівською Аравією

Читать на русском
Наразі між Україною і Саудівською Аравією діє асиметричний візовий режим. Українці мають оформляти візи для поїздок до СА, а саудівці для поїздок в Україну - ні.
Дзеркало тижня

У середу, 20 жовтня, уряд схвалив дипломатичний безвіз із Саудівською Аравією - відтепер власникам дипломатичних та службових паспортів не потрібно оформляти короткострокові візи.

Про це йшлося під час сьогоднішнього засідання Кабміну.

Наразі між Україною і Саудівською Аравією діє асиметричний візовий режим. Українці мають оформляти візи для поїздок до СА, а саудівці для поїздок в Україну - ні. З серпня минулого року вони можуть в'їжджати на 90 днів протягом 180 днів або слідувати транзитом через Україну без віз.

Сьогоднішнім рішенням Кабмін погодив проєкт меморандуму щодо взаємного скасування короткострокових віз для пред'явників дипломатичних, спеціальних та службових паспортів.

Положеннями проєкту передбачається можливість для громадян України з дипломатичними або службовими паспортами здійснювати безвізові поїздки терміном до 90 днів протягом 180 днів.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Євросоюз хоче виключити Україну зі списку країн, звідки дозволено в'їзд в ЄС.

Також нагадаємо, українцям збільшили термін безвізового перебування в Сербії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: