Українцям збільшили термін безвізового перебування у Сербії

Читать на русском
У п’ятницю, 15 жовтня, набрала чинності угода, яка збільшує термін безвізового перебування українців у Сербії.
Фото з відкритих джерел

У п’ятницю, 15 жовтня, набрала чинності угода, яка збільшує термін безвізового перебування українців у Сербії.

Про це повідомило посольство України в Сербії.

Зазначають, що почала діяти угода між кабінетом міністрів України та урядом Сербії про внесення змін до угоди про відмову від візових вимог для громадян.

«Положенням угоди передбачається збільшення строку дозволеного перебування громадян України та Республіки Сербія на території держави іншої сторони в рамках безвізового режиму поїздок до 90 днів протягом 180 днів», – йдеться в повідомленні.

Як змінювалася позиція України в рейтингу «сили паспорта»У рейтингу сили паспорта країни порівнюють за принципом свободи пересування їхніх громадян. Цей рейтинг щорічно складає компанія Henley&Partners спільно з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту. Цього року Україна на 37 місці.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація про те, що кілька держав ЄС підняли питання щодо можливого скасування безвізу з країнами Західних Балкан, а також з Україною, Грузією і Молдовою. Причина цього - серія зловживань з боку громадян цих країн.

Пізніше лідер Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр спростував чутки про те, що Україна та інші країни можуть втратити безвіз з ЄС - він назвав таку інформацію ЗМІ фейковою.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: