Із Сирії евакуювали українську родину

Читать на русском
До Києва прибув літак з українською родиною, яка більше двох років перебувала в таборі закритого типу Родж на півночі Сирії.
president.gov.ua

У вівторок вранці, 19 жовтня, успішно завершилася ще одна спеціальна операція з евакуації українських громадян із Сирії. До Києва прибув літак з українською родиною, яка більше двох років перебувала у таборі закритого типу «Родж» на півночі Сирії.

Про це у вівторок, 19 жовтня, повідомила заступник міністра оборони Анна Маляр в Facebook.

Здавалося б, до чого тут Україна: в Сирії назріває новий конфліктНовий спалах військових дій на Близькому Сході може виявитися дуже корисною подією для України.

«Сьогодні проведено 4-у таку операцію, яка відбулася за допомогою почесного консула України в Ербілі доктора Фархана. Планується фінальна 5-операція з евакуації. Після чого всі громадяни України будуть повністю евакуйовані з регіону північно-східної Сирії («Сирійський Курдистан»)», - написала вона.

У пресслужбі ОПУ уточнили, що сьогодні вранці до Києва повернулася кримчанка Іман та четверо її дітей. Це був четвертий рейс евакуаційної операції з Сирії, і незабаром буде наступний.

Зараз в Сирії залишається 11 сімей-громадян України.

«Ми планували сьогодні витягнути всіх наших громадян, які залишилися в таборах «Аль-Хол» і «Родж», але, на жаль, табір «Аль-Хол» у північній Сирії, перебуває на карантині через COVID-19. Невдовзі ми плануємо цих останніх наших громадян доставити в Україну», - додали в ОПУ.

Нагадаємо, раніше в МЗС розповіли, скільки ще українців хочуть виїхати з Афганістану.

Попередня евакуація з Афганістану відбулася у вересні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: