Китай та США прискорили переговори про довгострокові поставки зрідженого газу

Читать на русском
Китай прискорив  переговори з США про довгострокові поставки зрідженого газу, через стрімке зростання цін на газ і нестачу електроенергії на внутрішньому ринку.
Getty Images

Китай прискорив переговори з США про довгострокові поставки зрідженого газу, через стрімке зростання цін на газ і нестачу електроенергії на внутрішньому ринку.

Про це повідомляє Reuters.

Відомо, що п'ять китайських компаній ведуть переговори з американськими експортерами про довгострокові поставки зрідженого газу. Обговорення можуть привести до угод на десятки мільярдів доларів, які ознаменують зростання імпорту ЗПГ в Китай з США в найближчі роки.

Зазначають, що прискоренню переговорів сприяє зростання цін на газ і нестача електроенергії на внутрішньому ринку. В Китаї стурбовані з приводу паливної безпеки.

Зазначимо, що під час китайсько-американської торгової війни в 2019 році торгівля газом призупинилася. Переговори з постачальниками з США почалися на початку цього року.

Нагадаємо, колишній посол Китаю в ООН Ша Цзукан заявив, що Китай повинен переглянути свою ядерну стратегію. Він вважає, що на тлі зростання присутності США в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні Китай повинен прийняти стратегію можливості превентивного ядерного удару по США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: