У МОЗ розповіли, чи збільшився відсоток дітей серед хворих на COVID

Читать на русском

Відсоток дітей, хворих на COVID-19, не збільшився, у порівнянні з хвилею коронавірусу навесні.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив про це в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Він зазначив, що діти хворіють, однак у відсотковому відношенні помітно, що їхня кількість, у порівнянні з хвилею коронавірусу навесні, не зростає.

«Зараз у нас за кількістю, здається, ніби відбувається зростання. Можна побачити, що діти хворіють, і в статистику потрапляють діти. І в школах ми бачимо, що діти хворіють. Але якщо подивимося у відсотковому відношенні до всіх людей, які захворіли, то побачимо, що в нас – діапазон 7-10%. Як було навесні, так і зараз. Тобто суттєвого зсуву захворюваності саме в дитячий вік, від 0 до 18, в Україні не зареєстровано», – розповів міністр.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

Наразі про пріоритетність вакцинування дітей у МОЗ не зазначають. Як зауважив Ляшко, всі зусилля направляють, щоб вакцинувати людей похилого віку, адже саме вікова категорія 60+ найбільше потрапляє до реанімації.

Нагадаємо, осінні канікули у школах України можуть продовжити. Замість двох тижнів вони можуть тривати три або навіть чотири. Велика кількість класів вже закривається через випадки COVID-19 у дитини або вчителя. А за час канікул вчителі зможуть вакцинуватися від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: