Покарання за контрабанду планується значно посилити – Данилов

Читать на русском
Зеленський все ще вважає українські закони надто лояльними до контрабандистів. Тому є намір посилити законодавство, зазначив Данилов
Олексій ДаниловСвобода слова

В Україні за ініціативою президента Володимира Зеленського можуть значно посилити покарання за контрабанду. Воно може передбачати до 20 років позбавлення волі.

Про це розповів секретар Ради з національної безпеки та оборони Олексій Данилов в ефірі програми «Свобода слова».

За його словами, Зеленський все ще вважає українські закони надто лояльними до контрабандистів. Тому є намір посилити законодавство в цій сфері. Тим більше, що активна боротьба з контрабандою збільшила надходження до держбюджету.

«Після того, як ми у квітні ввели санкції, спрямовані проти контрабандистів, надходження з митниці до державного бюджету зросли на 47 млрд грн. Ми хотіли б, щоб було більше, але поки цифра така. І ми на цьому не зупинимося... Це настільки складна спадщина, система побудована. Це такий спрут, з яким вкрай складно боротися. Вони всі один одного знають, вони там роками. І коли ми взяли когось за хвіст, це як Гідра - у неї виростає новий хвіст» - розповів він.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський запропонував підвищити розмір заробітної плати для правоохоронців. Для цього потрібно направити на виплати вилучені з контрабанди кошти.

Раніше СБУ заблокувала канал масштабної реалізації контрафактних тютюнових виробів. А незадовго до цього СБУ припинила корупційну схему і контрабанду, які були організовані на митному посту аеропорту «Бориспіль».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: