У Німеччині завершилися попередні переговори про створення коаліції

Читать на русском
Соціал-демократична партія Німеччини, Союз90-Зелені та Вільна демократична партія мають намір розпочати переговори щодо формування нової коаліцію.
Фото DW

Соціал-демократична партія Німеччини, «Союз90/Зелені» та Вільна демократична партія мають намір розпочати переговори щодо формування нової коаліцію.

Про це повідомляє DW.

Вранці в п'ятницю представники СДПН, ВДП і «зелених» провели окремі зустрічі, щоб дати оцінку минулим зондуючим переговорам. Потім відбулося спільне обговорення за участю всіх зацікавлених партій.

Епоха правління Меркель: як канцлер вибудовувала відносини з УкраїноюАнгела Меркель була при владі 16 років. Які ініціативи висувала Меркель у контексті відносин з Україною, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Попередні переговори проводили для того, щоб зміцнити довіру, а також прояснити спільні погляди і перешкоди на шляху можливої співпраці. Далі сторони приступлять до коаліційних переговорів, які в ідеалі повинні привести до укладення коаліційної угоди», – зазначають у виданні.

Нагадаємо, у Німеччині в неділю, 26 вересня, відбулися парламентські вибори. Вони визначать, хто замінить канцлера Ангелу Меркель після 16 років на цій посаді.

Найбільшу фракцію в Бундестазі сформують соціал-демократи, які, за попередніми даними, отримали 25,7% голосів виборців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: