ВАКС залишив заарештованим телефон директорки Центру охорони здоров'я УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката власниці майна про скасування арешту мобільного телефону.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованим мобільний телефон директорки філії «Центр охорони здоров'я» акціонерного товариства «Укрзалізниця» у межах справи про можливе заволодіння ковідними 60 млн грн.

Таке рішення 5 жовтня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 10 червня детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури провели низку обшуків, зокрема, у приміщенні філії ЦОЗ УЗ та в клінічних лікарень на залізничному транспорті Києва, Харкова, Львова, Одеси і Дніпра цієї ж філії. В межах цієї справи досліджують факти можливого заволодіння ковідними майже 60 млн грн. Це гроші були виділені за програмою щодо надання медичних послуг пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, отриманих від Національної служби здоров'я України.

Під час обшуків детективи вилучили низку майна, в тому числі, мобільний телефон iPhone 11 Pro, який належить директорці філії ЦОЗ УЗ. Наразі, згідно сайту «Укрзалізниці», вказану посаду обіймає Наталія Білинська.

Адвокат просив скасувати арешт цього телефону, оскільки він нібито є тимчасово вилученим майном. Водночас детектив НАБУ заперечував проти задоволення клопотання. Він вказав, що вилучення телефону було надано ухвалою суду. До того ж, під час огляду телефону було виявлено документи та переписку щодо виконання договору за програмою медичних гарантій за пакетом «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2». Сам телефон визнаний речовим доказом.

Вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні. Також суддя розглянула ще два клопотання про скасування арешту мобільних телефонів двох інших фігурантів цієї справи. ВАКС залишив їх теж під арештом.

Нагадаємо, ВАКС також залишив заарештованим телефон заступниці директора філії ЦОЗ УЗ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: