МОЗ розпочало раптові перевірки працівників шкільних їдалень

Читать на русском
Відомство вирішило ввести додатковий контроль і почати раптові перевірки працівників шкільних їдалень на наявність інфекцій, зокрема, золотистого стафілокока.

З 11 жовтня МОЗ розпочало раптові перевірки працівників шкільних їдалень на наявність стафілококу. Відомо, що співробітників, у яких виявлять інфекцію, відсторонять від роботи до повного одужання.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

«З 11 жовтня Міністерство охорони здоров'я розпочало раптові перевірки працівників шкільних харчоблоків на носійство золотистого стафілокока», - йдеться в повідомленні.

Для шкіл оновили норми харчування: що зміниться в меню учнівКабмін затвердив нові норми харчування у школах і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку з 1 вересня 2021 року. Для учнів зменшили кількість цукру і заборонили сосиски.

У відомстві уточнили, що виявлені носії інфекції будуть відсторонені від роботи на час лікування і до повного одужання.

У міністерстві відзначили, що рішення про раптові перевірки працівників шкільних їдалень раніше анонсував голова МОЗ Віктор Ляшко на форумі «Реформа шкільного харчування», який відбувся у Дніпрі.

«У поточному навчальному році в навчальних закладах вже зафіксували резонансні спалахи гострих кишкових інфекцій. Це сталося через порушення санітарно-гігієнічних і протиепідемічних норм - люди, які готували їжу в школах, були носіями золотистого стафілокока», - сказав міністр.

Відомство вирішило ввести додатковий контроль і почати раптові перевірки працівників шкільних їдалень на наявність інфекцій, зокрема, золотистого стафілокока.

Раніше на форумі «Україна 30» презентували концепцію сучасної шкільної кухні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: