SpaceX запустить на орбіту нову групу інтернет-супутників

Читать на русском
Американська компанія SpaceX планує в середині жовтня вивести на орбіту чергову партію з 51 інтернет-супутника.
twitter.com/SpaceX

Американська компанія SpaceX планує у середині жовтня вивести на орбіту чергову партію з 51 інтернет-супутника Starlink.

Про це повідомляється на сайтеSpaceflight Now.

SpaceX запустить український супутник на орбіту: названі терміниУкраїна планує запустити свій супутник Січ 2-30 у космос за допомогою компанії SpaceX Ілона Маска у грудні 2021 року.

Запуск важкої ракети-носія Falcon 9 з міні-супутниками для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink передбачається здійснити зі стартового майданчика на авіабазі Космічних сил США Ванденберг в Каліфорнії замість космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Дату запуску SpaceX поки не оголосила. Це буде вже 32-й висновок на орбіту групи інтернет-супутників з травня 2019 року в рамках проекту Starlink. Орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 1789 космічних апаратів.

Нагадаємо, у вересні американська компанія SpaceX запустила космічний корабель з повністю цивільним екіпажем. Цивільні астронавти будуть перебувати на навколоземній орбіті протягом трьох днів, а потім повернуться на Землю.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: