Шмигаль розповів, що може завадити зростанню ВВП України

Читать на русском
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що цьогорічному зростанню ВВП на 4% може завадити лише локдаун.
t.me/Denys_Smyhal

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що цьогорічному зростанню ВВП на 4% може завадити лише локдаун.

Про це він написав у Фейсбуці.

«Ми очікуємо, що цьогорічне зростання ВВП складе близько 4%, і це означатиме, що Україна відіграла падіння економіки внаслідок коронакризи. Єдине, що може завадити цьому сценарію, – це чергова потужна хвиля коронавірусу, через яку доведеться вводити додаткові карантинні обмеження», – йдеться в повідомленні.

Шмигаль зауважив, що наразі економічному зростанню Україні сприяють декілька факторів. Зокрема, це стабільно зростаючий споживчий попит, адже роздрібна торгівля у 2021 році вже збільшилася приблизно на 13%. Це залишається одним із факторів позитивної динаміки ВВП.

Проєкт бюджету-2022 проти бюджету-2021: як зміняться основні показникиПроєкт держбюджету-2022 внесено в парламент. Як змінилися основні показники порівняно з 2021 роком – на інфографіці.

Також в ці фактори входить й зростання інвестицій та сільського господарства. Крім того, за словами Шмигаля, будівельний сектор за перші 8 місяців показує зростання на майже 2%.

Глава уряду загадав також і про важливі галузі промисловості, зокрема машинобудування, металургії та хімічної промисловості. Перші два сектори зростають на більш ніж 7 відсотків в цьому році.

Нагадаємо, завдяки інвестиціям в розвиток інфраструктури, економіка України в 2020 році впала не на 12%, як прогнозувалося, а на 4% ВВП. У 2022 році ВВП України зросте до 5%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: