ООН закликала талібів дозволити дівчатам ходити до школи

Читать на русском
Талібан закликали забезпечити в Афганістані дотримання права на освіту для дівчаток і дозволити вчителям-жінкам повернутися в школи.
Фото DW

«Талібан» закликали забезпечити в Афганістані дотримання права на освіту для дівчаток і дозволити вчителям-жінкам повернутися в школи.

Про це заявила генеральний директор Організації ООН з освіти та культури Одре Азула.

Вона висловила глибоке занепокоєння у зв'язку з рішенням талібів поступово відкрити середні школи тільки для хлопчиків і їх вчителів-чоловіків.

«У цей критичний час необхідно забезпечити дотримання права на освіту для всіх учнів, особливо дівчаток. Не менш важливо, щоб всім вчителям-жінкам було дозволено повернутися в школу для викладання, забезпечуючи безпечну і інклюзивну середу навчання для дітей в Афганістані», – зазначають у повідомленні.

Заборона ходити до школи дівчатам є порушенням основоположного права дівчаток і жінок на освіту.

Нагадаємо, «Талібан» закрило міністерство у справах жінок та замінили його на міністерство поширення моралі та запобігання порокам.

Також відомо, що таліби дозволять жінкам в Афганістані вчитися в університетах, але буде обов'язковою гендерна сегрегація і ісламський дрес-код. Жінки зможуть стати студентками всюди, де це можливо. Але класи будуть розділеними відповідно до тлумаченням ісламського шаріату.

Додамо, таліби заборонили афганським жінкам займатися спортом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: