Україна і США працюватимуть над збереженням пам'яток єврейської спадщини

Читать на русском
США та Україна обговорили можливість співпраці через фінансову допомогу чи залучення експертів щодо питання збереження пам’яток єврейської культурно-історичної спадщини.
oleksandr.tkachenko.ua

США та Україна обговорили можливість співпраці через фінансову допомогу чи залучення експертів щодо питання збереження пам’яток єврейської культурно-історичної спадщини.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко про це написав у Фейсбуці.

«У нас їх налічується близько 800. Але не всі з них у хорошому стані, оскільки в деяких місцях просто немає представників єврейської спільноти. Найбільш мальовничі, як у Жовкві, можна переформатувати в музей. Але, щоб це реалізувати, потрібна третя сторона. США зацікавлені в партнерстві в даному напрямку. Розглянемо можливість співпраці через фінансову допомогу чи залучення експертів», – йдеться в повідомленні.

США запропонували Україні долучитися до Міжнародного альянсу пам’яті жертв Голокосту (IHRA) у статусі спостерігача. Також сторони обговорили встановлення монумента в Бабиному Яру.

«Пані Джермейн висловила підтримку з боку США у наших діях. Комеморація Голокосту і збереження пам’яті про цю жахливу сторінку в історії – наш спільний обов’язок», – наголосив Ткаченко.

Нагадаємо, США виділили гранти для збереження культурної спадщини України. Загалом переможцям програми виділять 400 тис. дол. на проєкти збереження культурної спадщини України у Чернівцях, Вінниці та Луганську.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: