Розкрадання на будівництві Подільського моста: в Києві пройшли обшуки

Читать на русском
У Києві провели масові обшуки у справі про розкрадання на будівництві Подільського моста. Сума завданих збитків може перевищувати 80 млн гривень.

У Києві провели масові обшуки у справі про розкрадання на будівництві Подільського моста. Сума завданих збитків може перевищувати 80 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні Національної поліції.

Повідомляється, що в рамках розслідування провели 17 обшуків у передбачуваного організатора і виконавців схеми. При цьому в поліції не розкривають імен фігурантів.

За даними слідства, до схеми причетні посадові особи розпорядника бюджетних коштів, генеральний підрядник і ще дві компанії, які завищили обсяги та вартість робіт при будівництві Подільського моста. Протягом 2019-2020 років фігуранти уклали угоди з 6 фірмами на суму понад 4 млрд гривень, кошти перерахували, але роботи не виконали. Крім того, частину грошей вивели в тінь.

За попередніми даними, сума завданих збитків може перевищувати 80 млн гривень. Поліція встановлює коло осіб, причетних до злочину.

«По час обшуків правоохоронці виявили та вилучили документи, чорнові записи та інші носії інформації, яка може підтверджувати причетність фігурантів до скоєння злочину. Речові докази будуть спрямовані на проведення відповідних експертиз », - йдеться в повідомленні.

Фігурантам інкримінують привласнення, розтрату майна або заволодіння шляхом зловживання службовим становищем. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади.

Раніше .

Також нагадаємо, .

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: