В ОБСЄ заявили про різке погіршення ситуації на Донбасі

Читать на русском
Відзначається, що ситуація в області безпеки нестабільна, оскільки збільшилася кількість порушень режиму припинення вогню в цьому місяці.

В ОБСЄ заявили про нестабільну ситуацію в зоні проведення ООС.

Про це повідомив представник діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) посол Мікко Кіннунен, йдеться на офіційному сайті ОБСЄ.

Відзначається, що ситуація в області безпеки нестабільна, оскільки збільшилася кількість порушень режиму припинення вогню в цьому місяці.

«У вересні в середньому реєструється понад 250 порушень режиму припинення вогню на день. Особливу занепокоєність викликає велику кількість жертв серед цивільного населення в результаті обстрілу і стрільби», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що таких обстрілів на Донбасі не було з літа минулого року.

«У вересні 2021 року це цифри досягли найвищого показника з липня 2020 року, коли були вжиті заходи щодо припинення вогню», - уточнили в ОБСЄ.

Також в ОБСЄ поскаржилися на те, що спостерігачі не можуть повноцінно працювати через заборон пересування на непідконтрольних Україні територіях. Тільки в останні два тижні свободу пересування спостерігачів обмежували 31 раз в ОРДО і 6 разів в ОРДЛО.

«Іншою перешкодою для роботи СММ є обстріли БПЛА місії і глушіння їх сигналу», - йдеться в повідомленні.

Також в ОБСЄ нагадали, що Росія блокує продовження місії ОБСЄ, яка відіграє важливу роль для розв'язання конфлікту з 2014 року.

«Сьогоднішня зустріч відбулася за день до того, як закінчиться мандат Місії спостерігачів ОБСЄ на російсько-українському кордоні, що не продовжений Російською Федерацією. З 2014 року ця місія була важливим компонентом зміцнення довіри в рамках узгоджених зусиль ОБСЄ з вирішення конфлікту», - відзначили в ОБСЄ.

Раніше ООН відправила на Донбас чергову партію гуманітарної допомоги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: