Україна перейде на європейську модель роботи автошкіл

Читать на русском
Україна переходить на європейську модель роботи автошкіл - вона передбачає скорочений час підготовки майбутніх водіїв.

Україна переходить на європейську модель роботи автошкіл - вона передбачає скорочений час підготовки майбутніх водіїв.

Про це інформує офіційний сайт МВС у п'ятницю, 8 жовтня.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Богдана Драпятого, цього тижня Кабмін вже схвалив постанову, якою вносяться зміни до навчальної програми підготовки та перепідготовки водіїв.

В Україні рік працює автофіксація порушень ПДР: наскільки штрафи відрізняються від іноземнихВ Україні максимальний штраф за перевищення швидкості ‒ 1,7 тис. гривень, а в Польщі ‒ 3,7 тис. гривень.

Мінімальна кількість навчальних годин для підготовки водія буде оптимізована, але при цьому самі автошколи не обмежені в можливості додаткових занять. Наприклад, по категорії В скорочено час теоретичної підготовки з 100 до 63 годин, а час практичної підготовки не змінено - 40 годин.

Також оновлені теми з теоретичної та практичної підготовки, додано розділ Медичне забезпечення (заходи допомоги при ДТП). Крім того, введені теми, що стосуються електромобілів.

Як зазначив чиновник, майбутні водії спочатку проходитимуть весь курс теорії у автошколі, складатимуть іспит, і тільки після успішної його здачі зможуть приступити до практики.

Раніше повідомлялося про те, що на дорогах запрацюють ще 20 камер фіксації порушень ПДР.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: