Справу нардепа Дубневича скерують до суду у 2022 році

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання органів правопорядку про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.
Ярослав Дубневич

Спеціалізована антикорупційна прокуратура у лютому 2022 року скерує до суду кримінальне провадження за підозрою народного депутата Ярослава Дубневича та інших осіб у заволодінні понад 93 млн грн філії ПАТ «Укрзалізниця».

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 5 липня, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ просив обмежити Дубневичу, іншим підозрюваним та їхнім адвокатам строки на ознайомлення з розслідуванням до 1 грудня 2021 року. У клопотанні вказували, що слідство завершили ще у квітні 2020 року, водночас коли матеріали справи складаються зі 133 томів письмових доказів та майже 900 гб відеоматеріалів та іншої інформації. Як зазначив детектив, за понад рік ознайомлення ніхто зі сторони захисту так і не завершив процедуру.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково і обмежив строки до 31 січня 2022 року. Після цього справу Дубневича мають скерувати до суду.

31 жовтня 2019 року Рада підтримала всі три подання генпрокурора стосовно Дубневича. Пізніше нардепу вручили підозру, а суд взяв його під варту із альтернативою 90 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки. Слідство в справі Дубневича завершили.

Нагадаємо, на думку слідства, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ під час постачання товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, як голова комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: