Великобританія продовжує візи для водіїв через паливну кризу

Читать на русском
Уряд Великобританії прийняв рішення продовжити програму термінових віз для водіїв цистерн через паливну кризу.
Associated Press

Уряд Великобританії прийняв рішення продовжити програму термінових віз для водіїв цистерн через паливну кризу.

Про це повідомляє найбільше інформаційне агентство США Associated Press.

Відомо, що тимчасові візи для майже 5000 іноземних водіїв вантажівок будуть діяти до 2022 року, а не до Різдва, як спочатку планувалося.

Уряд заявив, що 300 водіїв цистерн, які перевозять паливо, зможуть приїхати до Великобританії з-за кордону негайно і залишитися там до березня. Ще близько 4700 віз для іноземних водіїв цистерн діятимуть з кінця жовтня до кінця лютого.

«Рівень запасів на АЗС у Великобританії має тенденцію до зростання, поставки палива на АЗС перевищують нормальний рівень, а попит на паливо стабілізується. Важливо підкреслити, що у Великобританії немає національного дефіциту палива, і люди повинні продовжувати купувати паливо у звичайному режимі», – зазначили в уряді Великобританії.

Нагадаємо, через паливну кризу у Британії задіють 100 військовослужбовців-водіїв бензовозів, які почнуть надавати допомогу з поставками бензину вже 4 жовтня.

Основною причиною паливної кризи в Великій Британії став дефіцит водіїв великовантажних автомобілів. Багато з них залишили країну, виїхавши на заробітки в країни ЄС, а нових водіїв їм на зміну не підготували через пандемію коронавірусу і локдауни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: