Велика Британія задіє армію для боротьби з паливною кризою

Читать на русском
У Великій Британії переводять військових у режим очікування. Вони пройдуть підготовку для доставки палива туди, де воно найбільше необхідно.
Reuters

У Великій Британії переводять військових у режим очікування. Вони пройдуть підготовку для доставки палива туди, де воно найбільше необхідно.

Як інформує Reuters британський уряд, сподівається, що це дозволить їм безперешкодно працювати з промисловістю і впоратися з тиском в ланцюжку поставок.

30 років Незалежності: як змінювалася вартість бензинуЛітр бензину марки А-95 на початку 1996 року коштував 58 копійок, на початку 2021-го – 25,20 гривні. Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, кілька днів поспіль на АЗС у Великій Британії спостерігаються великі черги і панічне скуповування пального. Проблема виникла через нестачу водіїв, які б доставляли пальне з великих терміналів.

Асоціація роздрібних торговців бензином (PRA), яка представляє більшість бензозаправних станцій у Британії, підрахувала, що від 50 до 90 відсотків з них порожні.

Тоді як в уряді кажуть, що немає ніяких проблем з паливом, питання тільки в тому, щоб доставити його на заправки.

Раніше ми писали, що в Україні з травня і до кінця карантину (нещодавно його продовжили до грудня) діятиме державне регулювання цін на бензин і дизель. Так, граничний рівень торговельної надбавки до середньої ціни бензину не може перевищувати 5 грн за літр, дизельного пального – 7 грн.

Як змінювалася вартість бензину за час незалежності України – на інфографіці «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: