Філатов озвучив ціну на газ для населення і бюджетних організацій в опалювальний сезон

Читать на русском
Місцеве самоврядування отримало від уряду і президента гарантії того, що центральна влада не підійматиме ціни на газ
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Під час опалювального сезону 2021-2022 року ціни на газ для населення складатимуть 7,4 грн за кубометр, а для комунальних та бюджетних установ - не вище 13,6 грн за кубометр.

Про це повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я представляю Місцеве самоврядування, яке консолідовано підписало разом з урядом і НАК «Нафтогаз України» меморандум. Ми провели важкі переговори в різних форматах з міністрами, чиновниками, в тому числі з президентом. Меморандум підписувався з ініціативи президента, тому що це загальнополітичне питання, яке хвилює всю країну», - розповів він.

Опалювальний сезон під загрозою зриву: в яких областях виникли проблеми під час підготовкиСтарт опалювального сезону в Україні під загрозою зриву. У багатьох регіонах проблеми на етапі підготовки.

Філатов додав, що місцеве самоврядування отримало від уряду і президента гарантії того, що центральна влада не підійматиме ціни на газ.

«Якщо ми говоримо про ціну газу для населення, то вона становитиме 7400 грн. Крім цього, для бюджетних організацій ціна буде 13600 грн з ПДВ, тому наші лікарні, школи теж будуть з теплом» - резюмував він»

Нагадаємо, 30 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про те, що Кабмін, «Нафтогаз» і Асоціація міст України підписали Меморандум про взаєморозуміння. За словами прем'єра, в основі Меморандуму лежить домовленість про те, що місцева влада не підвищуватиме тарифи на тепло і гарячу воду в цьому опалювальному сезоні в порівнянні з попереднім.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: