Прямі іноземні інвестиції в економіку України зросли на 2,7 млрд дол. – Шмигаль

Читать на русском
Прямі іноземні інвестиції в першому півріччі збільшилися на 2,7 млрд доларів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
www.kmu.gov.ua

Прямі іноземні інвестиції в першому півріччі збільшилися на 2,7 млрд доларів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«UkraineInvest, по закону про «інвестнянь», вже отримав заявки майже на 2 млрд дол. Агропереробка – 9 проєктів на 534 млн дол. У цілому переробна промисловість і виробництво – це ще 9 проєктів на 516 млн дол.», – йдеться в повідомленні.

Шмигаль зазначає, що Україна активно рухається від сировинної економіки до країни, яка переробляє продукцію у себе і залишає тут додану вартість.

Точки опори: які галузі стануть локомотивом для економіки України у наступні 30 роківЯкі галузі та сфери економіки сприятимуть динамічнішому розвитку економіки України у наступні десятиліття – аналізував політолог Олександр Радчук.

Він також зауважив, що заплановані 5 проєктів із логістики на 531 млн доларів, зокрема, у сфері транспорту і туризму – проєкти на 138 млн доларів.

«Відповідні ініціативи – це лише початок реалізації нової інвестиційної стратегії Уряду. До речі, в першому півріччі прямі іноземні інвестиції збільшилися на 2,7 млрд доларів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у ході візиту до США презентував План трансформації України. У ньому закладено понад 80 проєктів на загальну суму 277 мільярдів доларів. План перетворення економіки України визначає амбітні цілі щодо розвитку людського капіталу, забезпечення «зеленої» трансформації і енергетичної безпеки країни.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: